Torturi si alte dulciuri

Torturi si alte dulciuri

vineri, 19 martie 2010

Gogosi (ptr 10-15 buc)

1 ou
300 gr faina
15 gr de drojdie
1 dl lapte
30 gr unt
30 gr zahar pudra
sare
ulei ptr prajit
marmelada sau crema vanilie

Desfaceti drojdia intr-o cana in laptele caldut
Spargeti oul batandu-l lejer,rasturnati-l peste untul topit,drojdia(amestecata cu laptele),zaharul si un pic de sare si mestecati bine.Puneti faina in ploaie si cand aluatul a devenit gros transferati-l pe planul de lucru,framantati-l cu mainile adaugand faina,panz devine o pasta elastica si omogena.Faceti o bila si o pudrati cu faina si o puneti in castron la dospit 2 ore,inchisa intr-o punga de plastic
Luati coca si o intinteti intr-o foaie cam de 1 cm grosime.O taiati cu forma rotunda (cam 6-7 cm in diametru)
Pune-ti viitoarele gogosi(rondelele) pe jumatate pe marginea castronului (jumatate inauntru,jumatate afara)asta dupa e ati dat castronul cu faiana sa nu se lipeasca si mai lasati-le la dospit 1 ora asa.Ar trebui sa fie acoperite cu o punga de plastic.
Incinge_ti uleiul,bagati cercurile,trebuie sa se friga imediat dar nu sa devina foarte repede maro,intoarceti-l pe partea cealalta,cand sunt gata ai scoateti pe hartie de bucatarie sa iasa uleiul din ele.
Cand nu mai sunt foarte fierbinti cu un "poche" (corn de panza) sau seringa de patiserie introduce-ti marmelada inauntru.Se pudreaza cu zahar vanilat.


3 comentarii: