Torturi si alte dulciuri

Torturi si alte dulciuri

marți, 2 martie 2010

Farmec Feminin


Ingrediente:
*pentru aluat:
- 25 gr drojdie de bere
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahar tos
- 150 gr margarina Rama pt copt
- 5 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie
- 300 gr faina
*pentru uns desupra
- 5 albusuri
- 200 gr zahar
- 200 gr marmelada de caise
- 100 gr miez de nuca (eu am pus ciocolara rasa)

Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut, se adauga jumatate din zahar, se acopera si se lasa sa dospeasca intr-un loc cald timp de 20 min. Margarina moale este amestecata la inceput singura, apoi impreuna cu zaharul pana se face spuma, se inglobeaza galbenusurile unul cate unul,. Se amesteca bine impreuna cu coaja de lamaie, drojdia, cealalta cantitate de lapte si faina.
Se pune in tava unsa cu margarina, presarata cu faina si se coace in cuptor cca. 25 min.
Intre timp albusul de ou se bate spuma, iar catre sfarsit se adauga zaharul lingura cu lingura. Prajitura copata se unge cu marmelada amestecata cu aprox. 50 ml apa. Se pune deasupra spuma de albus, se presara nuca (ciocolara rasa) si se introduce in cuptor inca 10 min, apoi se stinge cuptorul si se deschide usa si se lasa prajitura inca 15 min sa se usuce spuma.

2 comentarii: