Torturi si alte dulciuri

Torturi si alte dulciuri

luni, 30 martie 2015

Tort de morcovi si ciocolata





Ingrediente

Blatul de morcovi:
100 grame nuci caramelizate
340 grame morcovi razuiti
280 grame faina alba
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita jumatate praf de copt
4 oua 
300 grame zahar
240 ml ulei  
esenta de vanilie
un praf de sare 
Crema de ciocolata:

500 ml frisca lichida
4 oua
8 linguri zahar
20 g gelatina

150 gr zahar
12 linguri apa
50 g cacao
1 plic de ciocolata calda sau capucino

Mod de preparare :

Blatul: Se amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul. Intr-o cratita se pun 3 linguri de zahar si se pune la  topit, apoi se adauga nucile taiate marunt. Se amesteca bine pentru ca nucile sa fie acoperite bine de zaharul caramelizat. Se pun la racit pe folie de aluminiu.
Intr-un bol se amesteca cu mixerul ouale, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase si isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie, iar la sfarsit se amesteca morcovii si nucile caramelizate.
Compozitia de imparte in trei parti egale si se coc 3 foi, cam 30 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii. Se lasa blaturile pe un gratar la racit.
Crema: Se bate frisca tare si se pune la rece. Gelatina se pune la hidratat in 10 linguri de apa. 
Ouale intregi impreuna cu cele 8 linguri de zahar se bat cu mixerul pe baie de abur pana se ingroasa si devin albicioase. Cand e gata se ia deoparte si se adauga gelatina, se mesteca pana se topeste, apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp se face un sirop de ciocolata din 150 gr zahar, 12 linguri apa si cacao, se fierbe pana se topesc bine toate ingredientele, apoi si lasa la racit.
Cand s-au racit crema de oua si cea de ciocolata se amesteca ambele cu frisca si pliculetul de ciocolata, pana se incorporeaza bine.
Asamblare tort: Pe un platou se pune prima foaie apoi jumatate de crema de ciocolata, alta foaie si cealalta jumatate de crema de ciocolata si la final ultima foaie.
Pentru ornat tortul am folosit glazura de ciocolata , putina ciocolata topita si un trandafir de zahar. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu